Wat weer een dag - Reisverslag uit Phú Mỹ, Vietnam van Erwin Drenth - WaarBenJij.nu Wat weer een dag - Reisverslag uit Phú Mỹ, Vietnam van Erwin Drenth - WaarBenJij.nu

Wat weer een dag

Door: Oomempin

Blijf op de hoogte en volg Erwin

05 April 2011 | Vietnam, Phú Mỹ

Nou gisteravond voor het laatst gegeten in het Hotel te Saigon, ik keek alleen nog een beetje verbaast naar een zwembadtrapje op het balkon 11 verdiepingen hoog. Ik heb maar niet gevraagd waar die voor was.

Daarna shoppen, niet in Loppersum maar Saigon. Eindelijk goeie oploskoffie gevonden (Nescafe) want ik was eigenlijk al weer vergeten hoe verschrikkelijk de koffie in Vietnam ook al weer smaakte. Hier zit er standaard een verbrande cacausmaak aan. Niet te pruimen dus. Verder deodorant (geen overbdige luxe hier, standaard 30 tot 35 graden). Een poncho voor op de motor, en wel ja een "echte" Nike helm (zie foto). Ik heb nml de zelfontspanner gevonden op de camera..

Daarna nog 2 films gekeken, want ik kon de slaap niet vatten. Kijk 2400uur hier is eigenlijk nog maar 1900 in Nederland, ik moet nog even omschakelen.

Om het omschakelen te bevorderen de wekker gezet om 0630. Ontbijtje gehad (Bacon and Egs natuurlijk) en ik ben uiteindelijk om 0900 afgehaald door Tam, een vent die de samen met mij een Vinasse boot op de ankerplaats gaat opstarten. Tam weet een shortcut, via een pontje de Saigon rivier over, en dan binnendoor. De reis ca 70 Km duurt normaliter 2 uur, nu dus 3. De weg is halverwege opgebroken, en via een weg die de naam weg niet meer waard is. De weg is eigenlijk weg haha. Een bruggetje waar de koeien voorrang krijgen, en uiteindelijk Tam ook de weg moet vragen. Omdat hij ook niet meer weet waar we zijn. Geweldig.

Dus om 1200 in Lotus Resort, voelt weer net alsof ik hier laatste week nog was. Het voltallige personeel kent mij nog. Ik weet niet of het aan mijn snor ligt, of dat ik vorig jaar die halve zool was die alles lopend deed (Dat is nml uiterst ongewoon).

Om 1600 naar het schip, de "Siteam Anna". Een uiterst afgelegen plek in een stukje mangrovebos, daar ligt de kade. Wat dus eigenlijk niet meer is dan een paadje waar je niet met 2 mensen naast mekaar kunt lopen, met een noem het een strandje. 3 Kwartier varen langs de mangrovebossen over de (ik denk) Saigon Rivier. Prachtig man wat een tafereel. Aangekomen ons werk gedaan, en in het duister weer 3 kwartier terugvaren, eigenlijk net zo mooi. Bij de "Steiger" stond de taxi. En welja naar Vietnamees gebruik, ik voorin en 6 mensen op de achterbank (proppen dus).

Eenmaal terug in de bewoonde wereld had ik nog steeds niets gegeten, en Lotus serveerd niet meer na negenen. Dus maar weer een geplofte kip eten. Dit keer zonder de bloed ballen etc. Daarna een kippesoepje, en tot mijn verrassing dus geen kippevlees. Maar de volledige binnenkant van de zojuist verorberde kip, met bamboe en nog meer groens.

Nou ja honger maakt zure bonen zoet zeg ik maar. Bij het appartement van mijn collega's mijn bike opgepikt, en nu zit ik hier dus te typen. Het is inmiddels 2320 en ik ga slapen.

Trouwens leuk om jullie allemaal weer te lezen, en ik moet diverse mensen teleurstellen met Facebook, want dat werkt niet in dit communistisch land.

Truste
Oomempin

• 05 April 2011 - 16:37

Zwoager Jan:

wie hebben net stampot worrels had, ook goud te eten :-)

• 05 April 2011 - 17:31

Ikke:

Wie hebben eerdappeltjes oet de oven, bloemkool en kipschnitzel had, was ook lekker. :)
    - Die foto met de wc naast de deur, raar hoor. Net met je gepraat, dus niet veel nieuws meer.
    - Bij ons "winkeltje" stonden 2 Portugese mannen, die "vroegen" wanneer we gesloten waren,en wezen op hun horloge. De ene man had erg licht blauwe ogen. Nooit geweten dat ze daar in Portugal ook van die blauwe ogen hadden, zouden het dan toch mannen uit Polen zijn geweest? :) Dus i.p.v. Dinheiro aqui, op het geld bakje, ook maar Pienidze tutaj neer gezet. Want er zijn weer nieuwe "buitenlanders" komen wonen in ons dorp, en deze weten dus niet dat ze het geld in het bakje moeten doen.
    - Buurvrouw heeft de uitslag gekregen, ze moet nu een onderzoek van de lymfklieren hebben, om te kijken naar uitzaaiingen.
    - Morgen dus maar weer naar ACM om kunstmest te halen. Volgens Harke was 1 zak wel genoeg, volgens jou dus niet. Harke wenste mij succes, "moet je het zelf strooien" vroeg hij. En nee, de pony's gaan niet door het lint, als je ze er maar goed achter houdt, en de linten goed vast maakt. :) :) :)
    Nu even kijken naar DWDD.

Dikke kus.

• 05 April 2011 - 19:00

Hildo:

mooi man, super weer je belevenissen
    blijf het zeker volgen.
    heb je daar ook een email adres voor me kan ik je een prachtig mailtje sturen met allemaal groningse moppen

groetels hildo