Vraag en antwoord
Door: Oomempin
Blijf op de hoogte en volg Erwin
18 April 2011 | Vietnam, Phú Mỹ
Welnu, ik zie dagelijks wat vraagjes voorbij komen die ik verzuim te beantwoorden.
Allereerst.
vraag 1
Wanneer kom ik terug.
Gisteren toevallig tijdens 1 van mijn dineetjes over gehad, en hoogstwaarschijnlijk ga ik 8 Juni terug. Land dan dus op 9 Juni. En ja vraag 2
Ik kan dus waarschijnlijk bij Arnoud en Chantal op de bruiloft komen (geen garanties nog). Dat brengt me bij
vraag 3
Kom je niet eerder thuis? Nee want de directeur hier is in mei op vakantie, en komt 9 Juni terug. Hij wil dat ik het hier ook een beetje voor hem in de gaten houdt.
vraag 4
Ben ik al dik en rond. Nee want zoals jullie meestal wel bij de Chinees etc. zien. Dikke Aziaten zijn zeldzaam, want van Noodle soep en Rijst groei je niet. Verder is hier in Phu My ook geen lekkers te krijgen (Chips etc)
vraag 5
Kan ik wel tegen het eten. Ja, het smaakt mij goed al ziet het er soms raar uit. De stoelgang gaat hier ook formidabel, al had ik daar thuis ook niet over te klagen (Familie wel)
vraag 6
Is het hier warm. Ja tussen de middag is het echt warm. Dagelijks ca 36 graden met een redelijke luchtvochtigheid. 's avonds is het ongeveer 25Graden en voelt een beetje kil aan. (De airco staat gemiddeld op 26 bij mij)
vraag 7
Eten ze hier werkelijk alles? (kikker verhaal). Ja zolang het niet meer beweegt dan wordt het gewoon verorbert. Mijn collega's hebben nml raar gekeken dat ik de kikker niet had opgegeten, want het is zeer lekker. (Naar verluid)
vraag 8
Ben je er al zat van daar in Vietnam? Ja en Nee, ja omdat het nergens beter is dan thuis (bie mien laifke en kienders). En nee omdat dit toch echt wel een prachtig land is met aardige mensen. en 500meter land inwaards geweldig natuurschoon
vraag 9
Aan mezelf gesteld, ook bij de vorige reis. Heeft deze site nog zin?
Ja vorige keer Pol gedaan en veel respons gehad. Ik heb sinds gisteren, weer moeten upgraden. En heb inmiddels een VIP pakket bij deze site. Mwa hoor ik jullie denken, nou en. Nou ik kan nu zien hoeveel hits ik heb per dag. ipv alleen de reacties te kunnen lezen. En wat schertst mijn verbazing? Er lezen ca 25 tot 30 van mijn familie vrienden en kennissen deze verhaaltjes per dag. Dus voor mij zeker Ja
Jammer genoeg had ik geen vraag 10 meer. Maar jullie kunnen het natuurlijk allemaal vragen.
BDW vandaag geen pics gemaakt
Grtz oet Phu My, Vietnam
18 April 2011 - 14:02
Dirk:
Hoi Erwin.
Als ik dit zo lees heb je het reuze naar je zin, en zie ik er nog van komen dat je je daar laat inschrijven als t`zandster vietnamees. En als ik de foto`s zo bekijk kan dat gewoon bij jou om de hoek. FF knippen en plakken :-) .
En dan hier vraag 10: Komen vrouw en kids ook nog een weekendje over?
Groetjes. -
18 April 2011 - 14:16
Oomempin:
Ik denk niet dat mijn baas 3 tickets koopt voor ca 1000Euri's per stuk
18 April 2011 - 17:37
Ikke:
Haha Dirk, wie noar Vietnam??? Woar wilst mie wel nait noar tou hebben. Al kreeg ik rais vergees, ging ik nog nait.
- Nu maar weer even over op het Nederlands. Vanmorgen 't Zandtsternijs geprint, bleek de cartridge leeg, daarna print het ding niet dubbelzijdig, daarna print het dubbelzijdig, maar moest ik het papier handmatig weer invoeren, heeft ie een pagina overgeslagen, klopt de nummering van het krantje niet meer, enz. Om precies 11.50 ingeleverd bij de drukkerij. Na de middag begonnen met het zwembad schoon te maken. Klokpomp in een grote bak, water er in scheppen met een emmer, werkt prima. Totdat de pomp er om 14.40 mee stopt. Wat ik ook probeer, niets! Om 15.20 haal ik Will er maar bij, hij heeft de slang doorgeblazen, pomp nagekeken, nog steeds geen beweging in te krijgen. Dus met de hand verder, en daar word ik niet vrolijk van, al die emmers water over de rand van de 1.20 hoge zwembad leeg kiepen. Het bad is bijna leeg, maar moest eerst eten koken. Johannes en Ineke kwamen na het eten, Johannes doet de klokpomp aan, en hij doet het weer, wat er aan mankeerde weet ik niet . Morgen maar weer verder met de zwembad schoonmaken, wat een klere werk! Jammer dat de pomp het niet meer deed vanmiddag, anders had ik het bad nu schoon gehad.
- Vanmorgen belde de tandarts assistente, dat ik donderdag niet bij de mondhygiëniste was geweest. (door het drama van Dick en Renske, was ik het vergeten en heb de tandarts om 16.30 gebeld, vrijdag weer 3 keer gebeld, steeds de antwoord apparaat er voor, daarna maar een e-mail gestuurd dat ik door omstandigheden niet was geweest) Ze ging mij dat wel in rekening brengen. Dan begin ik te koken, en zei haar dat ze niet eens wist waarom ik niet was geweest, misschien wel iets ernstigs, en als ze mij hiervoor een rekening sturen, dan ga ik met mijn gezin bij jullie weg. Toen ik dat had gezegd draaide ze het om, ik kreeg geen rekening, omdat ik altijd keurig op mijn afspraak kwam en dat dit de eerste keer was. Nieuwe afspraak gemaakt in oktober, heb er geen zin in om die mensen eerder te zien.
- Kelly is aan het sporten, Joël zit achter de pc, jij slaapt, en ik ga tv kijken. Heb nu behoorlijk last van m'n rug. Mis mijn mannetje nu wel, anders kon je mij even masseren. Hier zijn n.l. niet van die dames (of heren) die je voor een prikje gaan masseren, het is hier geen Vietnam.
- O, ja morgen met Kelly naar Delfzicht.
- Gisteren met Marie en alle kids naar Baflo geweest, kaarsjes voor Dick en Renske aangestoken. Vreemd gevoel hoor, ik zie Dick daar zo liggen. Ik zal je de foto mailen van hem in het gras.
- Wat een verhaal niet, morgen maar weer voor Skypen.
Dikke kus -
19 April 2011 - 18:36
Ben:
Als je mijn vragen over mijn urenstaat meetelt dan zit je volgens mij al over de 20!! -
19 April 2011 - 19:01
Zwoager Jan:
Zundag even op contrôle west bie mien zuske.
't Staait d'r allemoal goud veur, ze het alles veurmekoar, moar ik denk d'r toch staark over om ain vracht beton te bestellen om 't zwembad mit dicht te gooien. :-)
Vroag 10: hest lek aal boven?